Van Wolfswinkel onder de indruk: "Sommige wil je meenemen"

Ricky van Wolfswinkel in het Bryan Ruiz-shirt
Ricky van Wolfswinkel in het Bryan Ruiz-shirt Foto: © Sportfoto-oost/Ron Jonker

Tijdens het trainingskamp van FC Twente in Costa Rica was er naast de trainingen en de wedstrijden ook tijd voor de spelers om dingen te ondernemen op het eiland. De aanwezige verslaggevers van de gezamenlijke podcast van De Ballen Verstand en De Oosttribune zagen dat de activiteiten enorm positief bijdragen aan het groepsproces.

Het uitstapje met elkaar op een boot doet veel meer dan een tactische training. De spelers kwamen heel anders terug, die hadden een hele andere mindset", zag Leon ten Voorde. "Ze hadden een geweldige dag gehad op de boot. Die hebben daar gezongen, er was een DJ, noem maar op. Op zondag waren ze vrij. Vijftien spelers zijn toen om vijf uur in de ochtend weggegaan voor een tocht. Vlap zei: We hebben een geweldige dag gehad. Niet normaal wat we allemaal gezien hebben. Laten we ophouden met zeuren dat de velden hier misschien niet zo goed zijn. Want hoe zijn de velden nu wel niet in Nederland. Het is geweldig dat we hier mogen zijn in Costa Rica."

"Er is ook een groep van acht spelers geweest bij een, wat wij in Nederland naschoolse opvang noemen", gaat Ten Voorde verder. "Maar ik vrees dat veel van deze kinderen helemaal niet naar school gaan. Die waren daar enorm onder de indruk van wat ze daar hebben aangetroffen. Vijftig of zestig kinderen in een hele kleine ruimte. Van Wolfswinkel zei: Het was zo aandoenlijk, sommige wil je eigenlijk meenemen naar Nederland. Dat is ook Costa Rica."

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal verloor vrijdag kansloos van Frankrijk, maar maandag moet het tegen Gibraltar een makkie worden. Weet Oranje van de voetbaldwerg te winnen in Rotterdam? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand