Van Wolfswinkel: "Ik zei gelijk dat FC Twente hem moest kopen"

Ricky van Wolfswinkel en Joshua Brenet
Ricky van Wolfswinkel en Joshua Brenet Foto: © Pro Shots

Ricky van Wolfswinkel speelde de eerste seizoenshelft nog tweede viool achter Manfred Ugalde. Na de winterstop is de spits, ondanks de komst van Myron Boadu, echter basisspeler.

Als ervaren man ging Van Wolfswinkel goed om met zijn reserverol. Dat was eerder in zijn carrière wel anders. "Ik was best egoïstisch, alles draait om jezelf. Je vindt dat je moet spelen en jezelf altijd de beste", vertelt hij bij Fresia & Milan Parkeren de Bus. "Uiteindelijk merk je dat je elkaar allemaal nodig hebt."

Van Wolfswinkel kon leven met zijn plek achter de Costa Ricaan. "Ik heb gelijk in zijn eerste jaar al gezegd dat FC Twente hem moest kopen, dat hebben ze uiteindelijk ook gedaan. Ik was altijd goed met Manfred, we konden dingen van elkaar leren", vertelt de Nederlander. "Uiteindelijk speelde hij en dat hebben ze verstandig gedaan. Dat is een keuze van de trainer en die moet je accepteren."

Toen Ugalde deze winter vertrok, werd Boadu op huurbasis aangetrokken. "Vijf jaar geleden had ik gedacht: moeten ze nou nog een goede spits halen?", geeft Van Wolfswinkel toe. Nu is hij echter zeer realistisch. "Wat heb je aan één spits? Ik ben 35, wat als er iets met me gebeurt?"

Dat de speler van AS Monaco gehuurd werd en niet gekocht en dus een korte termijnsoplossing is, maakte voor Van Wolfswinkel niet uit. "FC Twente had niet veel tijd om nog iemand te halen. Je wil een goede spits halen die van meerwaarde is. Zeker gezien de financiën is het lastig om dan iemand op het laatste moment te kopen", legt hij uit. "Ik denk dat ze dat knap hebben gedaan."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand