Van Wolfswinkel op dreef in Arnhem: "Tien keer op het scorebord"

Ricky van Wolfswinkel bij de spelersbus van FC Twente
Ricky van Wolfswinkel bij de spelersbus van FC Twente Foto: © Pro Shots

FC Twente neemt het zaterdagavond in Arnhem op tegen Vitesse, de nummer zeventien van de Eredivisie. Bart Frouws constateert dat de Tukkers steeds 'scherper uit de bus komen' en afrekenen met het uitsyndroom.

"Vooral Ricky van Wolfswinkel is dit seizoen op schot in uitwedstrijden", schrijft hij in het weekblad van VI. "De 35-jarige routinier maakte in nog geen driehonderd speelminuten zes doelpunten en had daarmee een belangrijk aandeel in de zeges bij Almere City, FC Volendam, Fortuna Sittard en Excelsior."

"Afgelopen jaar was Van Wolfswinkel nog één van de vele FC Twente-spelers die het vizier niet op scherp had staan buitenshuis", blikt Frouws terug. "De aanvaller was toen slechts twee keer trefzeker, terwijl op basis van de kwaliteit van de kansen ruim vijf doelpunten een reëlere opbrengst zou zijn geweest."

"Aankomend weekend stapt Van Wolfswinkel in de bus naar Arnhem, voor een weerzien met zijn oude club. De spits uit Woudenburg doorliep de jeugdopleiding van Vitesse en maakte in april 2008 zijn Eredivisie-debuut in Gelredome. In dat stadion heeft Van Wolfswinkel de route richting het doel aardig ingeprent: in zijn laatste zes competitiewedstrijden in Arnhem was het steeds raak en stond zijn naam in totaal tien keer op het scorebord", besluit de verslaggever.

Lees meer:
0 reacties