Van Wolfswinkel over rode kaart Sadilek: "Wat moet ik zeggen"

Ricky van Wolfswinkel
Ricky van Wolfswinkel Foto: © Orange Pictures

Ricky van Wolfswinkel kan leven met een punt tegen FC Utrecht, zo vertelt hij bij ESPN. Ook ging hij in op de rode kaart van Michal Sadilek.

De spits was mild voor de domme actie van zijn teamgenoot. "Ongelukkig rood. Wat moet ik zeggen. Dat is ook Sadílek. Het is ook zijn plus en soms pakt het niet helemaal lekker uit. Hij geeft altijd honderd procent. Het is jammer, maar de volgende keer gaat hij er weer met dezelfde gedachte in, denk ik."

Of hij daarna nog heel veel geloof had in drie punten? "Euh, nee. Je weet dat je er geen druk meer op kan zetten. Voor hen was het een beetje zoeken, maar er kwam ook heel weinig gevaar uit. Dan moet je hopen op een snelle Van Bergen in de omschakeling."

Van Wolfswinkel had het nog wel willen zien met elf tegen elf. "De eerste goal valt vanuit het niets. Ik denk dat we verder alles onder controle hadden. Het keerpunt blijft de rode kaart. Dat was killing, al denk ik ook dat we niet heel goed uit de rust kwamen. Dat trekt zich dan door naar de rode kaart. Dan is het heel lastig. En dan gaat Utrecht alles geven voor het publiek en kan je het nog lastig krijgen."

"Je komt hierheen om drie punten te pakken en met onze stijl van spelen moet dat ook geen probleem zijn. Dat zag je de eerste helft zonder dat we hele grote kansen kregen. Maar je had wel controle na zo'n rode kaart wordt het een andere wedstrijd. We hebben ook geleerd van RKC-uit. Soms is een gelijkspel het maximaal haalbare en dat is zo'n wedstrijd als vandaag. Dan moet je die over de streep trekken. Het ziet er niet knap uit, maar we mogen met één punt niet klagen, denk ik", zo sluit Van Wolfswinkel af.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
25/02
FC Twente
14:30
Go Ahead Eagles
za
2/03
Vitesse
20:00
FC Twente
za
9/03
FC Twente
18:45
Sparta Rotterdam
zo
17/03
PSV
20:00
FC Twente
zo
31/03
FC Twente
14:30
Heracles Almelo
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 22 60 62
2 Feyenoord 22 39 52
3 FC Twente 22 20 44
4 AZ 22 20 39
5 Ajax 22 10 36
6 Go Ahead Eagles 22 8 34
7 FC Utrecht 23 -1 32
Bekijk de hele stand