Van Wolfswinkel: "Prettig dat ik zodoende twee werelden beleef"

Ricky van Wolfswinkel
Ricky van Wolfswinkel Foto: © Pro Shots

Ricky van Wolfswinkel heeft al heel wat voetbalavonturen achter de rug. Tegenwoordig speelt hij bij FC Twente en woont hij rustig landelijk in de omgeving van het Utrechtse Woudenberg.

"Toen we al die jaren in het buitenland woonden, hebben we ons huis in Woudenberg aangehouden. Het is een stukje rijden, ik ben meestal een uur en tien minuten onderweg, maar het is prima te doen. Nooit files en ik vind het ook prettig dat ik zodoende twee werelden beleef. Bij FC Twente ben ik de voetballer, is alles daar op gericht, maar eenmaal thuis word ik niet continu aangesproken over het voetbal en de prestaties met de club", weet hij in gesprek met Voetbal International.

Dat huis had hij altijd, maar de speler was veel weg. "Sporting was geweldig, ons eerste buitenlandse avontuur. Portugal vinden we nog altijd een super land en we komen er graag. Bij Sporting ook veel gescoord en mooie tijd gehad. Norwich City viel tegen, zowel voetballend als qua leven. Frankrijk bij Saint-Étienne was heel leerzaam met een fysiek sterke competitie, wonen wel oké. Spanje was fijn om te leven, alleen voetballend het minste", herinnert hij zich nog.

"Ik zat er samen met Rafael van der Vaart. De trainer vond dat we alleen samen konden spelen. Dus als hij speelde, speelde ik ook, en andersom. Alleen dat gebeurde niet zo vaak, haha, we zaten vooral op de bank. Vitesse was jaartje terug in Nederland met de winst van de KNVB-beker, waarbij ik in de finale nog twee keer scoorde. Dat was een mooie belevenis", stelt hij.

FC Basel kwam daarna. "Daarna was de periode in Zwitserland heel intensief. De kinderen zijn daar opgegroeid, we woonden er mooi, op de grens met Frankrijk en ook voetballend veel meegemaakt. Alleen door corona en mijn hoofdproblemen, was het ook een hele intensieve en aparte periode, maar we kijken er met een goed gevoel op terug. Zoals eigenlijk op alle avonturen. Het heeft ons veel opgeleverd. Als mens, en voor mezelf ook als voetballer."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 7 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
NEC -
-
FC Twente -
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
Fortuna Sittard -
zo 28 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Volendam -
-
FC Twente -
wo 31 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Excelsior -
za 3 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Twente -
-
PSV -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 FC Emmen 0 0 0
5 FC Groningen 0 0 0
6 FC Twente 0 0 0
7 FC Utrecht 0 0 0
8 FC Volendam 0 0 0
Bekijk de hele stand