Van Wolfswinkel radeloos na vraag: “Ja wat moet ik ervan zeggen?"

Ricky van Wolfswinkel tegen Vitesse
Ricky van Wolfswinkel tegen Vitesse Foto: © Pro Shots

Ricky van Wolfswinkel was mede verantwoordelijk voor de overwinning van FC Twente uit bij Vitesse. De spits wist na vier minuten al het net te vinden. Na de wedstrijd werd de 35-jarige aanvaller geconfronteerd door Hans Kraay junior met de vergelijking die zijn trainer Joseph Oosting eerder maakte tussen Van Wolfswinkel en de voormalige aanvaller Teddy Sheringham.

Voorafgaand aan de wedstrijd van vanavond vertelde Oosting aan Kraay junior dat Van Wolfswinkel hem deed denken aan de Engelse oud-aanvaller Sheringham, die het grootste deel van zijn carrière bij Millwall doorbracht maar later ook nog succes kende bij Tottenham Hotspur, Manchester United en West Ham United. "Ken je hem?" vraagt Kraay junior na de wedstrijd aan Van Wolfswinkel, verwijzend naar de voormalig Engelse topspits.

“Ja, ja. Ik kijk ook weleens televisie”, antwoord Van Wolfswinkel. “Ja, wat moet ik ervan zeggen? Hij doelt natuurlijk op mijn leeftijd en ervaring.” Kraay junior is van mening dat Van Wolfswinkel met de jaren beter wordt, net als ‘goede wijn’. De spits blijft kritisch op zichzelf: “Als ik vandaag helemaal top was, dan had ik drie doelpunten gemaakt. Nu is het er één en maak je het jezelf nog een beetje lastig. Daar baal je dan wel een beetje van. Maar de drie punten geven een heerlijk gevoel", aldus een contente Van Wolfswinkel.

De verwachtingen van Van Wolfswinkel werden geëvenaard door de Arnhemmers. We gaan zo’n wedstrijd in met het idee dat Vitesse als team nog niet is wat het kan zijn. Dan moet je als team gewoon gas geven om zo’n wedstrijd te winnen. Dat hebben we gedaan, met knokken en strijd. Misschien ook met wat geluk, maar uiteindelijk hebben we wel verdiend gewonnen", aldus de ervaren spits van FC Twente.

Lees meer:
0 reacties