Van Wolfswinkel: "Toen zou ik daar wel last van hebben gehad"

Ricky van Wolfswinkel
Ricky van Wolfswinkel Foto: © Pro Shots

Ricky van Wolsfwinkel werd afgelopen seizoen topscorer bij FC Twente met zeventien treffers en negen assists Dit seizoen is hij nog niet uitgegroeid tot doelpuntenmachine, maar de spits maakt zich geen zorgen.

"Eén goal en één assist, met de Europese wedstrijden erbij. Dat is weinig en nog beneden mijn stand", vertelt de aanvaller in gesprek met TC Tubantia. "Je kunt belangrijk zijn voor de ploeg, terwijl je niet op het scoreformulier staat. Er zijn wedstrijden dat we eerder voor de lange bal kiezen. Dan verleng ik de bal ver van de goal, waardoor andere spelers opeens in de zestien opduiken. Dat heeft met een spelidee te maken."

De aanvaller gaat niet geforceerd op zoek naar de treffer. "Een paar jaar geleden zou ik daar wel last van hebben gehad. Je bent immers spits en je wilt altijd doelpunten maken. Maar ik ben nu rustiger in mijn hoofd en haal mijn plezier ook uit andere dingen. Soms is het nou eenmaal even zo. Die doelpunten komen wel", aldus de aanvaller, die ziet dat zijn ploeggenoten wel veel goals maken dit seizoen.

"Dat was wel een punt van aandacht en zorg bij iedereen, ja. Ik had er een aantal en vervolgens kwam er een hele tijd niets. Je hoopt dat dit wat gelijkmatiger wordt verdeeld en gelukkig is dat ook zo. Anderen beginnen nu ook te scoren."

Manfred Ugalde

FC Twente wint voor 50.00 (!) keer je inzet!

FC Twente speelt zondagmiddag de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 50 keer je inzet voor een overwinning van FC Twente. Schrijf je hier in en kies na de registratie voor de Odds Boost op FC Twente!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 1 okt. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Vitesse -
zo 9 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
Feyenoord -
-
FC Twente -
zo 16 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
FC Groningen -
zo 23 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Cambuur -
-
FC Twente -
zo 30 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
RKC Waalwijk -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 7 8 17
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 7 7 13
6 SC Heerenveen 7 1 12
7 Sparta Rotterdam 7 1 10
Bekijk de hele stand