Van Wolfswinkel topfit: "Met een flesje wijn en een bitterbal"

Ricky van Wolfswinkel springt op de rug van Joseph Oosting
Ricky van Wolfswinkel springt op de rug van Joseph Oosting Foto: © BSR Agency

Bij FC Twente zijn er veel spelers die al vroeg op de dag, nog voor de training, in de sportschool aan hun spieren werken. Voor Ricky van Wolfswinkel niet zo nodig: als laatste stapt hij de sportschool binnen en als eerste is hij er weer uit.

"Ik ben liever niet in de gym. ‘Kracht zit in je hoofd’, zeg ik elke keer als ik daar binnenstap. En weet je wat het mooie is? De jonge jongens gaan dat nog geloven ook, haha", zegt de spits lachend in gesprek met TC Tubantia. Voor de spits is gevoel zijn leidraad. "Ik heb in mijn carrière veel spelers meegemaakt. De een zit heel erg op de voeding, de ander zweert weer bij krachttraining. Ze doen alles wat volgens het papier zo hoort, zeg maar. En dat is prima."

Zelf kiest hij een andere route. "Ik doe wat ik altijd heb gedaan en wat ik denk wat goed voor me is. Ik denk dat het ook een kracht is, als je iets lekker los kunt laten. Ik maak soms wel eens flesje wijn open en een bitterbal vind ik heerlijk. Maar ik ben wel fit en voel me goed", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties