Van Wolfswinkel veranderd: "Dan begin je het grotere plaatje te zien"

Ricky van Wolfswinkel en Joshua Brenet
Ricky van Wolfswinkel en Joshua Brenet Foto: © Pro Shots

Ricky van Wolfswinkel heeft al een lange voetballoopbaan achter de rug, en is vanzelfsprekend niet meer de jongste speler binnen de selectie van FC Twente. De 35-jarige spits beseft, door middel van foto's als beginnend speler, hoe veel hij door de jaren heen is veranderd.

"Ik gooi altijd in de groepschat, als er iemand jarig is, oude fotootjes van de spelers of trainers die jarig zijn", begint Van Wolfswinkel bij Fresia en Milan parkeren de bus. "Nu was ik laatst ook jarig, en kwam er een oude foto van mij. Dat zag er niet top uit. Dan zie je echt nog dat jochie, dat gewoon plezier heeft in voetbal en meer als talent werd beschouwd, dan als een volwaardig eerste elftalspeler."

"Je bent dan nog heel egoïstisch en veel met jezelf bezig, om zo te kunnen presteren. Naarmate je ouder wordt, begin je het 'grotere plaatje' te zien. Het gaat dan om het team en de bonding. Als spits ben je over het algemeen heel egoïstisch, maar nu is dat wel anders. Je bent veel meer bezig om de jonge jongens te helpen. Je probeert je eigen ervaringen te delen met de jonge spelers", aldus Van Wolfswinkel.

Lees meer:
0 reacties