Van Wolfswinkel verbaast zichzelf: "Ik heb geen geheim drankje"

Ricky van Wolfswinkel en Michal Sadílek
Ricky van Wolfswinkel en Michal Sadílek Foto: © Pro Shots

Ricky van Wolfswinkel zit in de herfst van zijn carrière, maar oogt nog altijd topfit. Dat terwijl de spits niet iedere dag in het krachthonk zit.

"Ik vertrouw op wat ik doe en vertrouw mijn gevoel. En dat betekent dat ik soms wat loop te lanterfanten en soms bewust bezig ben met dingen. Eigenlijk kan ik er voor mezelf ook geen peil op trekken. Ik heb geen geheim drankje en doe geen geheime training naast het voetbal erbij", zegt de spits in TC Tubantia.

"Op fysiek en op medisch vlak zijn er richtlijnen en dat moet ook", vervolgt de routinier. "Dat strookt alleen niet altijd met wat ik doe. Maar wat moet je ervan zeggen als deze jongen nooit blessures heeft? Ik zie de jonge jongens in wedstrijden met kramp omvallen en die volgen netjes alle programma’s."

Volgens hem heeft het niets met opstandigheid te maken dat hij niet iedere dag in de gym te vinden is. "Ik geloof zeker in het nut van performancetrainers", benadrukt de spits. "Maar weet je: ik ben zo opgegroeid. In de jeugd van Vitesse hadden we niks. Er was geen krachthonk en er lagen twee matten in een hoek. Niemand wist wat je daarmee moest doen.”

Lees meer:
0 reacties