Van Wolfswinkel verspreidt 'geheim nummer': "Komt uit de film"

Ricky van Wolfswinkel
Ricky van Wolfswinkel Foto: © Pro Shots

FC Twente is goed op weg om dit seizoen te eindigen als derde. Bij de club hebben ze al een bepaald puntenaantal in hun hoofd dat nodig is voor die eindklassering.

Met nog tien wedstrijden te gaan is de voorsprong op AZ zeven punten. "We moeten gewoon vol gas geven om die plek te behalen en ik denk dat jij een beetje doelt op welk puntenaantal we nodig hebben om die plek te behalen. Ja, daar hebben wij zo onze ideeën over", vertelt Ricky van Wolfswinkel bij Fresia & Milan Parkeren de Bus.

Het benodigde puntenaantal gaat zo al even rond in Enschede. "We kwamen eigenlijk als groep nagenoeg unaniem op een bepaald aantal punten uit. Dat is een bepaalde focus om zo maar te zeggen om onze doelstellingen veilig te stellen", aldus de spits, die hard zijn best doet om iedereen continu aan het getal te herinneren. "Het klinkt als iets simpels, maar zoiets gaat dan wel echt leven, toch?"

"Dat hebben we een beetje verspreid over het complex. Kleine nummertjes die hier hangen of daar hangen", legt Van Wolfswinkel uit. "Onbewust leeft het een beetje. Dus nu beginnen de jongens te vragen: wat is dat nummer? Dan leg je dat uit. Het is iets wat gewoon onbewust leeft. Een beetje vanuit de film Focus met Will Smith. Dat is gewoon dat principe. Maar goed, wij moeten gewoon gas geven en dan gaan wij derde worden."

Lees meer:
0 reacties