Van Wolfswinkel zorgt voor hilariteit: "Van hem kan je dat hebben"

Ricky van Wolfswinkel
Ricky van Wolfswinkel Foto: © NESimages

Ricky van Wolfswinkel verlengde afgelopen weekend zijn contract bij FC Twente. Ondanks zijn leeftijd is de 35-jarige spits nog altijd een van de fitste en belangrijkste spelers van FC Twente.

Volgens clubwatcher Leon ten Voorde weten ze in Enschede precies hoe ze met de aanvalsleider om moeten gaan. "Een tijdje geleden stond ik op de bekende gang bij FC Twente (in Hengelo, red.) met perschef Richard Peters", schetst Ten Voorde in de podcast De Ballen Verstand. "Toen ging Ricky naar beneden en een minuut later kwam hij terug. Hij zegt: Rich, jij bent er bij geweest. Ik ben in de gym geweest. Ik heb een voet op de drempel gezet. En jongens, kracht zit in je hoofd. Toen ging hij weer het spelershome in."

"Van Van Wolfswinkel kan je dat hebben", lacht Ten Voorde. "Trainers gaan daar ook heel slim mee om. Die weten ook van: We moeten hem zo laten. Hij is 35, doet z'n ding en levert gewoon. Ook in de eerste helft tegen AZ leverde hij gewoon. Toen hij op tien kwam te spelen met Boadu voor hem werd het wat minder. Maar als je in de eerste helft zag hoe slim hij is, met het blok zetten. Dat ze er niet bij kunnen of dat hij ballen door kopt. Ik vind dat mooi om te zien. Ik vind het heel knap."

Van Wolfswinkel maakt zondag bekend nog een jaar in Enschede te blijven. "Ze hebben een geweldig filmpje gemaakt bij FC Twente, dat was hartstikke leuk. Het was goed nieuws op de zondagmorgen."

Lees meer:
0 reacties