Van Wolfswinkel zucht: "Ze kwamen niet echt om te voetballen"

Ricky van Wolfswinkel tegen Fortuna Sittard
Ricky van Wolfswinkel tegen Fortuna Sittard Foto: © Pro Shots

FC Twente kon zaterdag weer drie punten bijschrijven, door in eigen huis met 2-0 te winnen van Fortuna Sittard. Ricky van Wolfswinkel was wederom belangrijk, door vlak voor tijd de tweede Enschedese goal te maken.

FC Twente speelde lang tegen tien man, nadat Rodrigo Guth tien minuten voor rust zijn tweede gele kaart kreeg. "Hij maakte die overtreding op mij. Ik snapte niet dat hij daar in ging stappen. Halilovic ging voor de bal, die wilde een tackle maken. Maar ik word van de zijkant, half van achter, door Guth geraakt. Voor mij niks geks. Ik vond het terecht geel", oordeelt Van Wolfswinkel bij RTV Oost.

Of die rode kaart cruciaal was? "Het was moeizaam. Ze kwamen niet echt om te voetballen, met tien man werd het alleen maar erger. Tijdrekken vanaf minuut één tot aan de laatste minuut, terwijl je achter staat...", zucht de spits. "Gewoon niet de intentie gehad om te gaan voetballen. Natuurlijk helpt het dan dat je tegen tien man komt te spelen. Uiteindelijk is het non-stop zoeken naar die 2-0."

"Dat ziet er soms gek uit, want je staat zoveel op hun helft. Je bent alleen maar aan het zoeken naar die mogelijkheid. Uiteindelijk valt die 2-0, dat is een bevrijding, ondanks dat je niet echt het gevoel had dat zij nog gingen scoren", zegt Van Wolfswinkel.

Lees meer:
0 reacties