Van Wonderen trots: "Hij vertelde me dat hij helemaal kapot was"

Kees van Wonderen
Kees van Wonderen Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen speelde woensdagavond met 3-3 gelijk in eigen huis tegen FC Twente. De Friezen kwamen op een 0-2 en een 1-3 achterstand, maar vochten terug en pakten uiteindelijk een zwaarbevochten punt. Trainer Kees van Wonderen is tevreden met het gelijkspel.

"We kwamen natuurlijk heel snel op een 0-2 achterstand", begint Van Wonderen bij de Leeuwarder Courant. "Dan denk je dat het weleens een heel vervelende avond kan worden. Maar uiteindelijk hebben we een zwaarbevochten punt gepakt."

De trainer was uiteraard niet te spreken over het eerste kwartier van Heerenveen, waarin de ploeg twee goals om de oren kreeg. "Onze start, en vooral de manier waarop wij verdedigden, was natuurlijk niet goed. Maar we hebben onze huid duur verkocht. Dat vond ik mooi om te zien, net als de manier waarop het publiek op ons reageerde."

Ion Nicolaescu speelde woensdagavond zijn eerste minuten bij SC Heerenveen in 2024. Van Wonderen was tevreden over de spits, die een doelpunt wist te maken in de 45 minuten dat hij op het veld stond. "Ik heb hem net gesproken. Nicolaescu vertelde me dat hij helemaal kapot was. Maar hij heeft gescoord en hard gewerkt bovendien. Dit is voor hem de eerste stap", aldus Van Wonderen.

Lees meer:
0 reacties