Van Wonderen over FC Twente-tijd: "Zij waren niet echt vrienden"

Kees van Wonderen heeft een goed gevoel overgehouden aan zijn periode bij FC Twente. De oefenmeester van SC Heerenveen, die met de club uit Friesland na twintig competitiewedstrijden op een 13e plek staat in de Eredivisie, werd als assistent-trainer kampioen met de club uit Enschede.

Van Wonderen heeft genoten van de samenwerking met Steve McClaren. "Hij werd in 2008 trainer bij Twente en ging als Engelse trainer voor het eerst in Nederland werken", vervolgt hij. "De bevlogen trainingen en besprekingen die hij gaf: dat was van een heel hoog niveau en daar heb ik veel van geleerd. Het was een prachtkerel met een mooie humor en een enorme beleving. Hij speelde geen spel of een rol, hij was echt zichzelf", legt Van Wonderen uit.

"We hadden best wel een bewerkelijke groep met wat oudere jongens, zoals Perez, Nkufo, Theo Janssen, Wisgerhof, Brama en noem het allemaal maar op", vervolgt hij. "Dus het was een mix van jongere en oudere spelers die ook wel het nodige hadden meegemaakt, maar die had hij allemaal wel in zijn grip. En het is al geen geheim meer dat Perez en Nkufo niet echt vrienden waren, maar uiteindelijk werd de ploeg kampioen en dat is de grote verdienste van McClaren."

Lees meer:
0 reacties