Vechtsporter verdachte in zaak-Lukoki: "Hij gaf een lichte bitch-slap"

Jody Lukoki
Jody Lukoki Foto: © Orange Pictures

De politie heeft de MMA-fighter Victor 'Tigri' K. uit Almere als verdachte gehoord in het onderzoek naar de dood van voetballer Jody Lukoki (29), dat melden misdaadjournalisten John van den Heuvel en Mick van Wely in De Telegraaf.

De politie Midden-Nederland heeft bevestigd dat K. wordt verdacht van mishandeling van de oud-speler van FC Twente. Lukoki overleed op 9 mei, maar een week ervoor was er een incident op een feest in Almere waar hij mishandeld zou zijn. "Er worden verschillende getuigen en verdachten gehoord deze week. Het onderzoek loopt nog. Het Openbaar Ministerie zal uiteindelijk het besluit tot vervolging nemen", zegt een woordvoerder van de politie Midden-Nederland.

Er is sectie verricht op het lichaam van Lukoki, maar over de uitslag wil de politie niets zeggen. Het is daardoor nog niet duidelijk waaraan de aanvaller is overleden. Er wordt gesproken over de gevolgen van de mishandeling, maar ook zou een been van Lukoki geamputeerd zijn na zuurstofgebrek door het veelvuldig gebruik van lachgas.

De familie van Lukoki is echter overtuigd dat hij is overleden als gevolg van de mishandeling. "Ze zijn nog in diepe rouw", laat zaakwaarnemer Menno Groenveld weten. Jan-Hein Kuijpers, de advocaat van de verdachte K., noemt dat onwaarschijnlijk. "Er is op een feest onenigheid geweest tussen Lukoki en familieleden. Mijn cliënt gaf mensen een lichte 'bitch-slap' om ze tot de orde te roepen en escalatie te voorkomen. Dat is alles. En mij is duidelijk verteld door de politie dat de dood van Lukoki niet het gevolg is van een mishandeling, maar van een bacteriële infectie."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
Fortuna Sittard -
zo 28 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Volendam -
-
FC Twente -
wo 31 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Excelsior -
za 3 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Twente -
-
PSV -
zo 11 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
AZ -
-
FC Twente -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 Excelsior 1 2 3
5 Ajax 1 1 3
6 FC Twente 1 1 3
7 FC Groningen 1 0 1
8 FC Utrecht 1 0 1
Bekijk de hele stand