Veiligheidsregio: "Geen extreem zwaargewonden en doden bij ongeval"

De sfeeractie tijdens STEVO-FC Twente
De sfeeractie tijdens STEVO-FC Twente Foto: © Screenshot X

Het was een groot schrikmoment zaterdagavond voorafgaand aan het oefenduel STEVO-FC Twente. Een groot spandoek dat achter het doel hing viel naar beneden op supporters. Er zijn meerdere zwaargewonden. 

Marcel Kamphuis van de Veiligheidsregio heeft inmiddels gereageerd tegenover RTV Oost. "Tijdens het begin van de oefenwedstrijd tussen FC Twente en STEVO is er een constructie uit de kraan gevallen", begint hij. "Aan die metalen constructie zat een spandoek, die constructie is op een aantal mensen terecht gekomen."

"We zijn nog aan het inventariseren over hoeveel mensen er gewond zijn geraakt", gaat hij verder. "Precies weten we nog niet, maar het ligt onder de twintig. Er zijn een aantal zwaargewonden en ook een aantal lichtgewonden. Er zijn geen extreem zwaargewonden en ook geen dodelijke slachtoffers."

"In het begin was het natuurlijk niet duidelijk hoeveel slachtoffers er waren", gaat Kamphuis verder doelend op de opschaling. "Toen is er stevig opgeschaald door een Grip 1 te doen. De oorzaak is nu nog niet bekend. De politie gaat nu verder onderzoek doen naar de oorzaak."

Lees meer:
0 reacties