Vennegoor of Hesselink tekent contract: "Dat zou een droom zijn"

Lucas Vennegoor of Hesselink
Lucas Vennegoor of Hesselink Foto: © Pro Shots

Lucas Vennegoor of Hesselink is de komende jaren speler van FC Twente. De spits, die donderdag zijn achttiende verjaardag vierde, heeft zich tot medio 2027 verbonden aan de club uit Enschede.

"Dat ik vandaag mijn contract mag tekenen is fantastisch, ik ben er super trots op", reageert de Oldenzaler op de clubwebsite op het contractnieuws. "Op de dag dat ik tien jaar werd kreeg ik bericht dat ik was geselecteerd voor de jeugdopleiding van FC Twente, acht jaar later is het weer een speciale dag."

Vennegoor of Hesselink speelt sinds 2016 voor de FC Twente/Heracles Academie. "Ik heb jarenlang bij Mats Rots in het team gezeten en hopelijk zitten we straks samen bij het eerste. De laatste jaren werd het voetbal in de jeugdopleiding steeds serieuzer en merkte ik dat ik een stap hoger kon maken. Dat heeft mij alleen maar nog meer gemotiveerd om er nog harder voor te werken."

De spits vervolgt: "Dit seizoen heb ik bizar veel geleerd. Tijdens de winterstop mocht ik met de eerste selectie mee op trainingskamp en ook in enkele oefenduels heb ik minuten mogen maken. Dan mag je eraan proeven en dat zijn ervaringen en momenten die je allemaal meeneemt voor later."

"Ik hoop mij de komende tijd te kunnen laten zien en wanneer de tijd daar rijp voor is de stap naar de eerste selectie te maken. En dan hoop je in De Grolsch Veste te spelen en te scoren, dat zou een droom zijn", zegt Vennegoor of Hesselink, die daarmee in de voetsporen van zijn vader zou treden.

Jan Vennegoor of Hesselink speelde tussen 1996 en 2001 voor FC Twente. "Natuurlijk wordt altijd die vergelijking gemaakt en dat vind ik alleen maar mooi. Ik praat veel met mijn vader over voetbal. Hij daagt mij ook weleens uit en prikkelt mij, dat is alleen maar leuk", besluit de jonge spits.

Lees meer:
0 reacties