"Ik had verwacht dat Daan Rots 'speler van het jaar' zou worden"

Daan Rots juicht in De Grolsch Veste na een treffer
Daan Rots juicht in De Grolsch Veste na een treffer Foto: © Pro Shots

FC Twente won met 7-2 van FC Volendam. De wedstrijd kende meerdere uitblinkers. Naderhand werd bekend gemaakt wie de beste speler van FC Twente was dit seizoen. 

"Het is echt een team en dat heeft ze ver gebracht", zegt Geert-Jan Jakobs bij Voetbal International. "Maar op individueel niveau van Sem Steijn die drie goals toevoegt aan zijn totaal en daarmee zeventien goals heeft gemaakt. Dat is hartstikke veel voor een aanvallende middenvelder." 

Nog een speler viel hem op. "En Ricky van Wolfswinkel was weer goed. Een prachtige goal en ook prachtig afgemaakt. Het was een mooie wedstrijd met mooie doelpunten. En die vrije trap van Sem Steijn was natuurlijk fantastisch", zegt Jakobs lyrisch. 

Naderhand werd de prijs voor speler van het jaar uitgereikt. "Ik had verwacht dat Daan Rots de 'speler van het jaar' zou worden, maar het is Unnerstall geworden. Rots heeft zich toch het beste ontwikkeld samen met Mathias Kjolo."

"Unnerstall heeft van de supporters de prijs gekregen, maar hij heeft ook weer een prima seizoen gedraaid. Die maakt af en toe reddingen die je keepers amper ziet maken in de Eredivisie. Hij was heel steady, al vond ik hem vorig jaar wel iets beter. Ik kan leven met deze onderscheiding, maar ik had Daan Rots die prijs overhandigd", besluit Jakobs.

Lees meer:
0 reacties