Verbeek blikt terug op FC Twente-tijd: "Waren zoveel problemen"

Gertjan Verbeek kende een korte, teleurstellende periode als hoofdtrainer van FC Twente. Volgens de oefenmeester was de club één grote puinhoop toen hij aankwam.

Verbeek heeft geen spijt dat hij destijds instapte. "Het was de vierde keer dat ik gevraagd werd om trainer te worden van FC Twente. Het was ook mijn ambitie, maar langer dan ik nu heb gedaan. Ik was op het verkeerde moment op de verkeerde plek, zo simpel is het", vertelt hij in de Oosttribune van RTV Oost. Verbeek werd ontslagen en FC Twente degradeerde. "Er waren toen zoveel problemen."

De oefenmeester schreef alles destijds op in een verslag. "Ik heb dat laatst teruggelezen, hoe was dat in godsnaam mogelijk? Ik was meer bezig met randzaken dan met voetbal", blikt hij terug. Zo was het materiaalhok één grote puinhoop. "Er waren geen schappen, alle ballen lagen er maar en het stónk in dat hok. Het was een onhygiënische, vieze bende."

Ook bij de jeugd mankeerde er een hoop aan de faciliteiten. "Er was een oefenduel geweest met de beloften en toen wilde de schoonmaker de kleedkamer niet schoonmaken. Het was een beestenbende. De modder zat op het plafond", onthult Verbeek, die naar de hoofdjeugdopleiding stapte. Die schoof het probleem echter naar de betreffende jeugdtrainer "Zo had je in week allemaal van dat soort dingen waar niemand naar omkeek. Dat was niet leuk."

Ten slotte steekt Verbeek ook de hand in eigen boezem voor zijn aanpak. "Ik ben er zelf ook niet allemaal tactisch mee omgegaan, maar op een gegeven moment wordt je er wel een beetje moe van", besluit de 61-jarige uit Deventer.

Lees meer:
0 reacties