Verbeek blikt terug op ontslag bij FC Twente: "Dat vreet aan je"

Gertjan Verbeek
Gertjan Verbeek Foto: © Pro Shots

Gertjan Verbeek (61) was in zijn loopbaan als trainer actief bij een behoorlijk aantal clubs. Hier kreeg hij dan ook een aantal keer te maken met de keerzijde van het trainerschap.

"Het is niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Ik ben ook bij Feyenoord ontslagen, bij FC Twente ontslagen. Dat vreet aan je", begint Verbeek in de podcast Het is maar een spelletje. "Zeker bij FC Twente, toen ik een vrouw en kind had, kwam dat nog veel harder binnen. Je gaat er zelf wel wat makkelijker mee om, omdat je weet dat het er helaas bij hoort. Maar mijn vrouw en kind weten dat niet. Die denken: wat gebeurt hier? Wat is er aan de hand?"

Het grote verschil met vroeger is dat er tegenwoordig veel media-aandacht is. "Toen had je op maandagochtend de ochtendkrant. Die las je of las je niet en dan hield het op. Dan was het vrijdag weer een persconferentie, maar die was heel summier", vervolgt Verbeek.

"Zeker als je bij Heerenveen of Heracles trainer bent, dat is wat anders dan bij Feyenoord en FC Twente. Bij Heracles en Heerenveen word je ook niet echt op de proef gesteld wat pijnlijke vragen betreft. Daar zit geen Valentijn Driessen in de zaal die het op zijn manier probeert te verwoorden", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties