Verbeek blikt terug: "Toen zijn we een hotel verder gaan kijken"

Gertjan Verbeek
Gertjan Verbeek Foto: © BSR Agency

Veel Nederlandse clubs gaan deze week naar het buitenland voor een trainingskamp, in voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Maar niet alle clubs gaan naar het buitenland. Zo verkiezen Go Ahead Eagles en SC Heerenveen een korte stage in eigen land boven een vliegreis naar het buitenland.

Gertjan Verbeek, oud-trainer van FC Twente, vond een trip naar het buitenland altijd onhandig vanwege de reisdagen. Verbeek hield dat als coach altijd streng in de gaten, zo vertelt hij in het Algemeen Dagblad: "Ik heb een keer een vliegtuig van Frankfurt naar Rotterdam laten vliegen, omdat we met Feyenoord anders te veel tijd kwijt zouden zijn. Dat wilde ik per se niet. De andere passagiers waren stomverbaasd dat ze op hun vlucht naar Turkije plots ook in Rotterdam landden."

Verbeek hield tijdens trainingskampen graag stevig de touwtjes in handen. De oud-trainer dreigde bij AZ eens om een stage niet door te laten gaan vanwege de minder gunstige vliegtijden. "En ik heb ook weleens een hotel afgekeurd toen we ervoor stonden."

"Het personeel stond al klaar om ons welkom te heten. Maar de afstand tussen het hotel en de trainingsaccommodatie was te groot. Zijn we een hotel verder gaan kijken. Dat was wél goed. Bij zo’n trainingskamp moet alles top geregeld zijn. Anders kan je beter hier blijven", aldus Verbeek.

Lees meer:
0 reacties