Verbeek: ''Ik ben een aantal keren met de dood bedreigd''

Gertjan Verbeek werd eind maart na slechts vijf maanden ontslagen bij FC Twente. In die periode maakte hij veel dieptepunten mee bij de club, waaronder bedreigingen aan zijn adres. Verbeek werd zelfs met de dood bedreigd.

"Mijn vriendin zit op al die sites. Ze zit op LinkedIn, Facebook en ze Twittert en op een gegeven moment heeft ze zevenhonderd links waarin ik ook aantal keren met de dood ben bedreigd. Zij schrikt zich een hoedje en dat zijn geen leuke dingen. Dat hoort er gewoon niet bij", vertelde Verbeek tegen de NOS.

"Ik heb ook wel eens een kogelbrief gehad", zei Verbeek verder. Het is niet duidelijk of dat in zijn tijd bij FC Twente gebeurde of daarvoor bij een andere club. "Daar kun je een hoop heisa van maken, maar daar doe ik niet aan. Je schiet er niets mee op. Je moet het negeren, dan heb je er ook geen last van."

De ‘houdbaarheidsdatum’ van een trainer lijkt over het algemeen ook korter te zijn worden. Verbeek kan zich wel vinden in die opvatting. "Het wordt steeds vluchtiger en dat heeft vooral te maken met de sociale media", vervolgt Verbeek, die al met al niet met een goed gevoel kan terugkijken op zijn periode bij FC Twente.

"Ik heb leukere tijden gekend. Mijn vriendin zei weleens in die vijf maanden: joh, heb je er nog wel plezier aan. Het leukste is om op het veld staan en de training geven. Het feit dat je op een gegeven moment geen resultaat haalt en te weinig terugziet van de energie die je erin steekt. Ja, dat is teleurstellend, maar dat hoort er ook bij", aldus Verbeek.

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal start de EK-kwalificatiecampagne vrijdagavond met een zware uitwedstrijd tegen vicewereldkampioen Frankrijk. Weet Oranje te winnen in Parijs? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Voor bestaande spelers is er ook een mooie actie bij BetCity. Stort 20 euro en kreeg een Free Bet van 5 euro voor Frankrijk - Nederland! Claim hier de bonus!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand