Verbeek: ''Ook Ron Jans heeft zijn woede-uitbarstingen''

Deze week is het boek 'Gertjan Verbeek, Recht voor z'n raap' verschenen over het kleurrijke leven van de oud-trainer van SC Heerenveen. De 58-jarige Tukker staat bekend om zijn harde karakter en no-nonesense mentaliteit, maar dat beeld is volgens hem ook deels gecreëerd door de media.

In het boek omschrijft voormalig SC Heerenveen-voorzitter Riemer van der Velde zijn goede vriend als volgt: "Gert is een geweldige vent, goudeerlijk, sociaal, loyaal, betrouwbaar, een man van z'n woord, iemand op wie je kunt leunen. Maar heb je hebt ook Jan, dat is een eigenwijze hork, nors, nukkig, weinig diplomatiek, een bemoeial en een betweter."

"Daar zit wel een kern van waarheid in, dat kan ik niet ontkennen" lacht Verbeek bij Op1. "Wie de twee de overhand heeft? Dat ligt aan de omstandigheden. Over het algemeen ben ik een positief ingesteld mens en ga ik fluitend door het leven. Dus in die zin denk ik dat Gert het wint van Jan." Verbeek is ervan overtuigd dat er een stereotype van hem is gecreëerd in Nederland.

"We zijn er in Nederland heel goed in om mensen in hokjes te drukken en daarin bevestiging te zoeken.Tijdens een wedstrijd ben je emotioneel aan het coachen. Als trainer sta je ook onder druk en heb je stress. Tachtig procent van de wedstrijd ben je jezelf en die paar momenten brengen ze in beeld - en zeker bij mij", aldus Verbeek. "Ze kunnen je zo portretteren als ze willen."

"Van Ron Jans heeft iedereen een heel ander beeld, maar ook die heeft zijn woede-uitbarstingen. Alleen dat blijft bij hem hangen en ik heb mijn imago. Dat imago helpt je soms om aan een club te komen en kan soms ook tegen je werken. Daar heb je mee te dealen. En zeker met de huidige social media is het lastig om van een bepaald sterotype af te komen", stelt de momenteel werkloze trainer.

Verbeek probeert hoe dan ook zichzelf te blijven. "Dat probeer ik wel. Ik kan ook geen rol spelen. Uiteindelijk is het toch die Gert en die Jan", glimlacht Verbeek tot besluit.

Terugkijken: Voetbaltrainer Gertjan Verbeek bracht oud-voetballer Orlando Smeekes op het rechte pad. #Op1 https://t.co/X0e53XiE5S

— Op1 (@op1npo) November 26, 2020

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal start de EK-kwalificatiecampagne vrijdagavond met een zware uitwedstrijd tegen vicewereldkampioen Frankrijk. Weet Oranje te winnen in Parijs? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Voor bestaande spelers is er ook een mooie actie bij BetCity. Stort 20 euro en kreeg een Free Bet van 5 euro voor Frankrijk - Nederland! Claim hier de bonus!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand