Verbeek over FC Twente-periode: "Spanningen toen hij overleed"

Gertjan Verbeek was van 2017 tot en met 2018 betrokken bij FC Twente. De Tukkers hadden het erg zwaar en ook buiten het veld ging veel fout.

Verbeek werd voor zijn aanstelling al meerdere malen gevraagd voor FC Twente, maar moest hier lang niks van weten. Bij VoetbalTijd geeft hij aan: "Bij mij is het ook een aantal keren misgegaan. Ik heb drie keer nee gezegd tegen FC Twente, omdat het niet de omstandigheden waren om ja te zeggen. De vierde keer dacht ik dat ik wel ja moest zeggen omdat ze anders niet meer zouden komen. Je raakt toch op leeftijd en ik vond het een mooie uitdaging."

De trainer had er veel zin in, maar viel al snel met zijn neus in de boter. "Ik had een heel goed gesprek met de toenmalig algemeen directeur (Erik Velderman, red.). We hadden afspraken gemaakt en op gegeven moment gaan dingen zoals ze gaan en heb je daar geen invloed op."

Verbeek doelt onder andere op het overlijden van een heel prominent figuur binnen de club. "Dik Wessels (geldschieter FC Twente, red.) overleed en er ontstonden andere spanningen. Er valt een dominante man weg in de organisatie en dan merk je dat gemaakte afspraken vervallen. De raad van commissarissen bestond uit mensen die hun verantwoordelijkheden ontliepen. Dan ben ja als trainer kansloos, zeker als je geen resultaten behaalt."

Lees meer:
0 reacties