Verbeek stond lijnrecht tegenover FC Twente-fan: "Laat ik niet toe"

Gertjan Verbeek kende een korte, onsuccesvolle periode bij FC Twente. Als hoofdtrainer kreeg hij de Tukkers niet op de rit en werd hij na een halfjaar weer op straat gezet.

Als groot fan van de club was Verbeek trots dat hij aan de slag mocht gaan in Enschede. "Twente is een club die mij aan het hart gaat. Ik ben vroeger supporter geweest en woonde op een steenworp afstand van Stadion Diekman", vertelt hij aan Voetbalzone. "Ik had me er zeker iets anders van voorgesteld, maar het heeft niet zo mogen zijn."

Na enkele maanden zat het avontuur er weer op voor de oefenmeester, die het zwaar had. "Als het niet draait en je de boel niet aan de praat krijgt, vreet dat aan je", legt hij uit. "Dan probeer je dingen om te draaien, maar er komt zoveel op je af. Er zijn zoveel krachten die invloed proberen te krijgen op de dingen die je doet en niet doet."

De slechte reeks resulteerde zelfs in een bus-opwachting en een handgemeen met een supporter. "Als trainer stap je dan als eerste uit de bus. Ik hoef me nergens voor te schamen, heb mijn best gedaan, maar dat is geen reden om handtastelijk te worden. Dat laat ik niet toe", aldus Verbeek. "Ze mogen iets van mij vinden en naar me schreeuwen, maar ze moeten van mij en mijn gezin afblijven."

Lees meer:
0 reacties