Verbeek verklaart exit bij FC Twente: "Dat was moeilijk werken"

Het huwelijk tussen Gertjan Verbeek en FC Twente was slechts van korte duur en zeer onsuccesvol. De oefenmeester wijst naar de situatie van de club en legt uit dat het moeilijk werken was in die tijd in Enschede.

Rene Wagelaar ziet dat het nu veel rustiger is bij FC Twente dan destijds. "Het is nu heel stabiel bovenin. Ook op de werkvloer is het een hele andere tijd dan toen", stelt hij in VoetbalTijd. "Verbeek is een harde trainer, maar die mensen voelden zich daar toen niet klaar voor. Het was veel te onrustig."

Verbeek denkt niet dat het aan zijn persoonlijkheid lag en wijst naar zijn opvolger Rene Hake. "Hij had een totaal andere persoonlijkheid en ging die confrontatie niet aan, maar daarin liep het ook niet", zag hij. Sjors Ultee was assistent van Verbeek en verweet hem een 'conflictmodel' te hanteren. "Ik hanteerde geen conflictmodel, maar er waren wel continu conflicten. Dat ging over kleedkamers, ballen, discipline, het veld. Mensen zagen geen uitweg meer, dat was hartstikke moeilijk werken."

Lees meer:
0 reacties