Verbeek werd achtervolgd bij FC Twente: "Politie is ingeschakeld"

Gertjan Verbeek stond in het seizoen 2017/2018 voor de groep als hoofdtrainer bij FC Twente. Het werd geen succesvol huwelijk. De club degradeerde en er was veel onvrede bij de supporters.

"Ik weet niet meer precies wanneer het was", blikt Verbeek terug tegenover Voetbalzone. "Maar ik reed weg bij het stadion en werd gebeld door Erik Velderman (toenmalig directeur, red.) of ik in de spiegel wilde kijken of niet achtervolgd werd."

"Zelf had ik ook het idee dat er auto's achter mij aanzaten", vervolgt de oud-trainer. "Uiteindelijk hebben ze de politie ingeschakeld om de situatie in de gaten te houden. Halverwege mijn rit naar huis had ik niet het idee dat er nog auto's met kwade bedoelingen achter mij reden."

De situatie had impact op zijn gezin. “Ik vond het zelf niet heel beangstigend. Ik heb wel voor hetere vuren gestaan. Maar mijn vrouw was helemaal ontdaan, omdat ze allerlei haatberichten kreeg op Facebook van fans die haar het ergste toewensten."

“Waar je onrustig van wordt is dat ze thuis in angst zitten. Voor hetzelfde geld rijden ze naar je huis. Hennie Spijkerman heeft dat eens gehad bij PEC Zwolle. Fans stonden toen in zijn voortuin en gooiden iets door de ruiten. Dat zijn vreselijke dingen, daar moet je niet aan denken. Mijn vrouw en de kleine moeten rustig kunnen genieten van een vrije avond", besluit Verbeek.

Lees meer:
0 reacties