Verbeek ziet bondscoachschap wel zitten: "Nog nooit meegemaakt"

Gertjan Verbeek wil graag nog eens bondscoach worden en laat weten open te staan voor die functie bij Jong Oranje. Dat laat de voormalig trainer van FC Twente weten in Koffie met Verbeek, een rubriek van Vandaag Inside.

"Ik zou nog weleens bondscoach willen zijn. Van der Looi houdt er nu mee op bij Jong Oranje...", denkt Verbeek hardop na. "Ik heb het bondscoachschap nog nooit meegemaakt. Dat hoeft niet per se van het eerste nationale team te zijn, dat zou ook een Jong-team kunnen zijn. Maar daar moet je contacten voor hebben. Dat is tegenwoordig belangrijk: niet hoe goed je bent, maar wie je kent."

Sinds 2021 is Verbeek clubloos. "Je krijgt hier en daar weleens telefoontjes, maar het is nooit concreet geworden. De laatste keer dat ik gebeld werd, was door iemand die op zoek was naar een bondscoach voor Syrië. Dat was nog voor de aardbeving. Toen ik me erin ging verdiepen, bleek dat Mark Wotte daar technisch directeur is bij de bond. Maar drie weken later vond daar die aardbeving plaats. Maar ik had al meteen gezegd: Syrië is mij te onrustig. Dus het moet ook voor mijn vrouw en kind leuk zijn om daar te vertoeven."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
Bekijk de hele stand