Verbeek ziet sterk punt AZ: "FC Twente moet oplossing vinden"

Gertjan Verbeek
Gertjan Verbeek Foto: © Pro Shots

In De Oosttribune gaan Jan van Staa, Tijmen van Wissing en Gertjan Verbeek in op de wedstrijd van FC Twente tegen AZ. Een fraai duel tussen ploegen die volgens Van Staa vergelijkbaar met elkaar zijn.

Gertjan Verbeek reageert op de vraag of AZ anders is gaan voetballen nu Dries Martens aan het roer staat in Alkmaar. "Ze hebben een andere invulling van spelers. Op rechts hebben ze Mijnands naar de rechtsbuitenpositie gehaald. Daar hadden ze heel veel wisselingen. Dat konden ze niet goed vinden. Toen kwam Mijnands daar te spelen als een soort extra middenvelder waardoor die back continue gedwongen wordt om een keuze te maken. Ga ik mee het middenveld in? Ja, dan komt Sugawara er overheen gedendert. En als ik in de positie blijf staan, wie pakt hem dan op? Dat heeft bij heel veel ploegen tot problemen geleid."

Verbeek ziet dat AZ nu vastigheden in de ploeg heeft. "Mijnands is gegroeid in die rol. Het was altijd een 10. Pascal Jansen die was het spoor een beetje bijster. De Wit eruit, Mijnands erin. De vastigheid was weg bij AZ waardoor ze wisselvallig presteren. Nu kunnen ze terugvallen op vaste patronen. Je moet als FC Twente zijnde een goede oplossing vinden, want met name hun rechterkant met Sugaware die eroverheen dendert. Dat vind ik gevaarlijker dan de linkerkant", aldus Verbeek.

Jan van Staa doet ook nog een duit in het zakje. "Wat hij zegt met dat doordekken, wanneer wel en wanneer niet? Eigenlijk doet FC Twente hetzelfde met die Vlap aan de linkerkant. Het is vergelijkbaar en daarom staan ze heel dichtbij elkaar", waarop Van Wissing interrumpeert. "Dani de Wit is natuurlijk heel belangrijk met zijn 10 goals en dan heb je natuurlijk Pavlidis."

Lees meer:
0 reacties