Vermeulen verrast door FC Twente: "Het is weer een soort van gok"

Arnold Bruggink is de beoogd opvolger van technisch directeur Jan Streuer bij FC Twente. Voetbalcommentator Arno Vermeulen vraagt zich af of de tv-analyticus de juiste man is voor de belangrijke functie in Enschede.

"Dat weet ik niet, dat moeten we nog maar zien", zegt Vermeulen bij Voetbalpraat op ESPN. "Het is eigenlijk ook wel weer opmerkelijk, want je gaat iemand bij een best wel grote club tot technisch directeur benoemen die op dat gebied geen enkele ervaring heeft. Het is wel een heel bijzonder vak. Het is heel belangrijk en er is geen opleiding voor. Er is ook geen databank van geslaagde technisch directeuren in Nederland, sterker nog iedereen zoekt er één."

"Dus het is ook ingewikkeld, dat snap ik wel", beseft Vermeulen, die toch een kanttekening plaatst. "Maar het is eigenlijk ook weer een soort van gok. Hij heeft niet bij een club op die manier, of op z'n minst als manager, gewerkt. Natuurlijk woont hij in de buurt, kent hij de club goed en werkt hij als voetbalanalyticus. Maar het is voor een deel ook wel nattevingerwerk."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
Bekijk de hele stand