Vermeulen vol lof: "Voor de competitie zou het ook wel leuk zijn"

Arno Vermeulen
Arno Vermeulen Foto: © Orange Pictures

FC Twente was de afgelopen speelronde de winnaar van het weekend. Ibrahim Afellay is onder de indruk van de Tukkers en deelt een groot compliment uit aan trainer Ron Jans.

"Het is langzaamaan een beetje een top vijf aan het worden. FC Twente was een beetje de lachende vijfde van het weekend", zegt Afellay bij Studio Voetbal. "Ze hebben gewoon een heel goed uitgebalanceerd elftal en Ron Jans is een geweldige trainer. Wat hij dit seizoen wederom neerzet: het is super stabiel. Die jongens zijn meer dan alleen collega's, als je ook kijkt naar de sfeer binnen de ploeg. Dat helpt alleen maar voor betere resultaten."

"Ze hebben ook eindelijk weer kapitaal op het veld", vervolgt de oud-international. "Het feit dat ze gewoon miljoenen kunnen weigeren voor Zerrouki geeft wel aan in wat voor situatie ze zitten", aldus Afellay, die beseft dat iedereen te koop is. "Als Feyenoord morgen komt met vijftien miljoen, dan doen ze er een strik om. Maar dat gaat natuurlijk niet gebeuren. Ze houden hun poot stijf en ik denk niet dat ze hem nog gaan verkopen."

Voormalig FC Twente-trainer John van 't Schip heeft gehoord dat de vraagprijs afgelopen zomer acht miljoen euro was. "Nu ben je halverwege de competitie, dat is natuurlijk weer anders. Zo kijken zij ernaar. Dat snap ik, want je bent halverwege en ze staan ertussen", aldus Van 't Schip, die bijval krijgt van NOS-commentator Arno Vermeulen.

"Het is zo'n gekke competitie", reageert Vermeulen. "Ze zullen het maar wel volhouden. Ze hebben voor de winterstop ook bij vlagen echt goed gevoetbald. Het is geen toeval dat FC Twente er staat. Die kunnen echt wel wat. Ik zou hem ook houden en voor de competitie zou het ook wel leuk zijn."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
Bekijk de hele stand