VIDEO | Promes probeert politie om te kopen en wordt mogelijk vervolgd

Quincy Promes
Quincy Promes Foto: © Pro Shots

Quincy Promes lijkt zichzelf in de problemen te hebben gebracht in Rusland. De aanvaller van Spartak Moskou stapte een jaar geleden boos een politiebureau binnen, om daar de agenten middels steekpenningen te overtuigen om vrienden van hem vrij te laten.

Dat meldt het Russische Mash, dat ook beelden toont. De voormalig aanvaller van onder meer Ajax en FC Twente kwam naar het politiebureau toen hij hoorde dat zijn vrienden waren aangehouden op verdenking van drugs. In Rusland is er een zero-tolerancebeleid voor drugs en staan er jarenlange celstraffen op bezit en zelfs levenslang op handel daarin.

De voormalig Oranje-aanvaller eiste dat zijn vrienden werden vrijgelaten. De politie stemde daar niet mee in, waarna Promes woedend werd. Vervolgens bood hij de politie zelfs geld aan in ruil voor de vrijlating van zijn vrienden. Promes maakte daarbij intimiderende handgebaren. Het zou niet zijn gekomen tot een daadwerkelijke betaling van steekpenningen, zo meldt Mash. Niet snel na het incident zouden de vrienden van Promes zijn vrijgelaten.

Mogelijk wordt Promes strafrechtelijk vervolgd voor poging tot omkoping. Spartak Moskou heeft inmiddels gereageerd en laat weten dat hij in de ogen van de club 'niks illegaals' heeft gedaan. In Nederland werd Promes in juni veroordeeld tot een celstraf van achttien maanden voor het neersteken van zijn neef. Promes is in hoger beroep gegaan.

Lees meer:
0 reacties