VIDEO | FC Twente speelt gelijk; Ruiz neemt afscheid in stijl

Bryan Ruiz heeft op een geweldige manier afscheid genomen van het profvoetbal. De aanvaller scoorde na twee minuten een doelpunt voor FC Twente tegen zijn huidige club Alajuelense. Het duel eindigde uiteindelijk in 2-2.

Het was een geweldig begin van een prachtige avond, waarbij Ruiz een helft het shirt van de Tukkers droeg. Na de pauze deed hij het shirt van zijn huidige club aan. In de eerste helft maakte Manfred Ugalde de tweede treffer van de Enschedeërs, waarna Johan Venegas de aansluitingstreffer maakte voor de Costa Ricanen.

Na de paue zorgde Mathias Ruiz voor het laatste doelpunt van de avond, waardoor de ploegen eindigde met een 2-2 stand. Na ongeveer tachtig minuten werd Bryan Ruiz naar de kant gehaald voor een publiekswissel, begeleid met een licht- en vuurwerkshow, waarna hij nog een speech hield. Het was meteen het einde van de oefenwedstrijd.

Opstelling FC Twente eerste helft: Unnerstall, Everink, Pleguezuelo, Hilgers, Smal, Zerrouki, Kjølø, Ruiz, Misidjan, Ugalde, Rots.

Opstelling FC Twente tweede helft: El Maach, Mats Rots (82' Yegoian), Propper, Bruns, Salah-Eddine, Staring, Steijn, Vlap, Van Wolfswinkel, Cleonise, Sybrandy (75' Van Leeuwen).