Vink adviseert FC Twente: "Dat lichaam kan tien paarden aan"

Marciano Vink
Marciano Vink Foto: © Orange Pictures

FC Twente moet waarschijnlijk op zoek naar een opvolger voor Manfred Ugalde. De naam van FC Volendam-spits Lequincio Zeefuik zingt rond in Enschede en dat vindt Marciano Vink opvallend.

"Eigenlijk is het best wel heel snel gegaan, want het is gebaseerd op drie wedstrijden", zegt Vink bij Voetbalpraat op ESPN. "Maar hij is wel uniek voor een bepaald type spel. De goals die hij gemaakt heeft, waren natuurlijk spectaculair. Maar hij maakt niet heel veel goals, van Jong FC Volendam tot het eerste."

"Maar dat heeft ook te maken met de vijfmansverdediging en hij voorop", schetst Vink. "Daar is hij wel geschikt voor. Dat lichaam kan bij wijze van spreken tien paarden aan. Alleen in een team wat beter voetbalt, kom je meer op de helft van de tegenstander en worden de ruimtes heel klein. Dan is die ruimte om te rennen en vliegen er niet."

Past Zeefuik met zijn spel dan wel bij FC Twente? "Nou, dat weet ik niet", reageert de analist. "Maar zoals het geschetst wordt is het wel zo dat hij kan leren. Wat ik bedoel te zeggen: Is het niet handig dat hij gewoon bij FC Volendam z'n vlieguren maakt en nog beter wordt dan dat hij nu is?"

Yordi Yamali ziet de komst van Zeefuik wel zitten vanwege de aanwezigheid van de ervaren Ricky van Wolfswinkel. "Dat zou denk ik wel in zijn voordeel spreken. Van Wolfswinkel is een oude, ervaren jongen die niet op je plek zit te azen, waarin je samenwerkt om op dat niveau te komen. Je hoeft niet keihard om je plek te strijden. Dat is misschien wat vroeg en lastig voor zo'n jongen", aldus Yamali.

Overigens lijkt het erop dat Zeefuik deze winter niet naar Enschede komt. De spits van FC Volendam lijkt onderweg naar AZ.

Lequincio Zeefuik
'FC Twente grijpt mis: Zeefuik kiest voor andere Eredivisie-club' Lees ook
Lees meer:
0 reacties