Vink over FC Twente-speler: "Het maakt hem niet zoveel meer uit"

Ricky van Wolfswinkel is op zijn oude dag nog altijd een uitstekende voetballer voor de Eredivisie. De spits van FC Twente vond al elfmaal het net. Hoe kan dat? Marciano Vink denkt daarop het antwoord te weten.

"Ik denk dat hij een bepaalde relaxdheid over zich heeft en dat zag je vorig seizoen ook. Bij Emmen-uit liep hij langs de desk van ESPN en daar stond zo'n frietkar achter. Normaal lopen spelers in een rechte lijn naar de bus, maar er stond er eentje bij de dönerkraam en dat was Ricky van Wolfswinkel", zegt Vink bij De Derde Helft.

"Het maakt hem niet zoveel meer uit. Als je dat over je hebt. Je wil altijd spelen, altijd in de basis, maar hij maakte zeven goals vanaf de bank. Nu is Boadu gehaald en in de vijf wedstrijden dat hij bij de selectie zit maakt Van Wolfswinkel gewoon vier goals", vervolgt Vink.

Van Wolfswinkel is een toonbeeld van ontspanning. "Hij heeft iets over zich dat zegt: als het vandaag niet komt, dan komt het morgen wel. Als die bal voor mijn voet ligt dan schiet ik hem er toch wel in. Jonge jongens die misschien beter zijn dan Ricky van jonger zijn willen nog zoveel en hebben nog zoveel te bewijzen."

Ricky heeft niemand meer wat te bewijzen. "Van Wolfswinkel hoeft dat niet. Hij geniet gewoon. Komt dat doelpunt vandaag? Geweldig. Kan ik er drie maken? Dan baal ik ervan dat ik maar één heb gemaakt. Maar goed, ik vind het prima want ik heb gescoord. Hij loopt er echt rond van: ik wil de mensen wat laten zien, genieten, en een doelpuntje maken."

Lees meer:
0 reacties