Vink waarschuwt Ajax: "Dat is echt waar FC Twente op wacht"

Marciano Vink
Marciano Vink Foto: © Pro Shots

Marciano vink is benieuwd wat Ajax gaat vertonen tegen FC Twente zondagmiddag. De ESPN analist is van mening dat Ajax nog geen team is en dat ze aan elkaar moeten wennen. Vink blikt bij de Eretribune vooruit op het duel.

"Het is zondag niet heel veel anders dan tegen Fortuna, buiten het feit dat je iedereen iets langer binnen de club hebt", stelt Vink. "Het begint weer vanaf nul. Eigenlijk begint het iedere week vanaf nul, want het gaat om bepaalde automatismen. Je hebt geen tijd gehad om elkaar te leren kennen. Het zijn trainingssessies die je doet in de hoop dat er iets valt en dat er een bepaald gevoel in komt."

Vink denkt dat voormalig FC Twente-speler Steven Berghuis zijn terugkeer zal maken in de hoofdmacht na de schorsing van drie wedstrijden en hij verwacht een getergde Berghuis die pit in het spel brengt. "Ik denk dat je als trainer heel erg naar vastigheden gaat zoeken. Naar jongens waarvan je weet dat ze iets kun brengen. Berghuis zal niet normaal gretig zijn, heeft bij het Nederlands elftal niet veel gespeeld en daarvoor alleen in de voorbereiding en Europees tegen Ludogorets. Die staat te trappelen om zich te laten zien."

Ook is de analist bewust waar de kwaliteiten van FC Twente liggen. "Onder Oosting is het zo dat je als tegenstander aan de opbouw toe komt, maar ze proberen je echt naar de zijkant te lokken en daar met heel veel vast te zetten. Dan slaan ze heel snel toe. Wat dat betreft is Ajax gewaarschuwd, want Ajax heeft de neiging om te denken in een heel laag tempo te kunnen opbouwen. Dat is echt waar FC Twente op wacht", aldus Marciano Vink.

Lees meer:
0 reacties