Vink wijst naar FC Twente-aanwinst: "Dat was echt een goed duo"

FC Twente versterkte zich op de slotdag van de transferperiode met Anass Salah-Eddine, die werd overgenomen van Ajax. Volgens Marciano Vink is dat een prima aankoop van de Tukkers.

"Ik ken de familie heel goed", vertelt de analist bij Voetbalpraat bij ESPN. Vink vindt het niet vreemd dat Salah-Eddine voor drieënhalf jaar met een optie voor nog een seizoen heeft getekend in Enschede. "Als je je ergens prima voelt en je hebt die ervaring al uit een vorige periode... Who cares. Als je goed genoeg bent, dan komt er een club die je wil hebben en dit ervoor betaalt."

Salah-Eddine heeft al ervaring bij FC Twente. "Hij was de back-up voor Gijs Smal en heeft op het middenveld naast Ramiz Zerrouki gestaan", weet Vink. "Dat was op een gegeven moment echt een goed duo. Dat ik zelfs het idee had: moet Sadilek nog wel terug? Sadilek heeft natuurlijk een naam en wat meer krediet, maar ze deden het echt heel goed met z'n tweeën."

FC Twente heeft met de linkspoot een multifunctionele speler gehaald. "Hij kan op het middenveld en achterin spelen. Hij heeft het bij Ajax gewoon niet laten zien. Ik wijt het een beetje aan misschien niet brutaal genoeg. Hij moest op de momenten dat het moest meer van zich laten zien. Ga dan maar twintig keer diep en wees die stoïcijnse. Dat wil men zien. Hij speelde vanuit een bepaalde zekere rol. Dat heeft hem denk ik een beetje opgebroken", aldus Vink.

Lees meer:
0 reacties