Vissers: "Werken voor een echte topclub moet aanlokkelijk zijn"

Willem Vissers
Willem Vissers Foto: © Pro Shots

Nu het vertrek van Erik ten Hag bij Ajax aanstaande is, moet de club uit Amsterdam op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. FC Twente-trainer Ron Jans en oud-FC Twente-trainer Alfred Schreuder worden genoemd als gegadigden.

"Ron Jans is met zijn 63 jaar de vaderfiguur onder de Nederlandse trainers", schrijft Willem Vissers in De Volkskrant. "Een man van stavast, van strengheid op zijn tijd en een troost biedende arm om schouders. Een blijmoedig uiterlijk. Zijn wangen glimmen gezellig in de zon. Kin omhoog, de iets te strakke jas om het middel, pen en papier in de hand, waarop hij voortdurend aantekeningen krabbelt."

"FC Twente beleeft onder hem en technisch directeur Jan Streuer een opwindend seizoen, met perspectief zelfs op de derde plaats, de beste klassering sinds de club herrees uit de financiële puinhopen van het Joop Munsterman-imperium", vervolgt de journalist. "Maar werken voor een echte topclub moet een aanlokkelijk perspectief zijn voor een loopbaan waarin de herfstbries zich aandient." Jans gaf zelf al aan de overstap naar Ajax niet te maken.

Ook wordt een voormalig trainer van FC Twente genoemd. "Ze waren een gouden duo, Ten Hag uit Oldenzaal en Schreuder uit Barneveld, brengers van nederigheid naar Amsterdam. Bij Hoffenheim was hij eerder assistent van Julian Nagelsmann, van wie hij veel opstak. Voortdurend prikkels toedienen, om luiheid van de hersenen te voorkomen. Verticaal spel propageren, hoge intensiteit. Precies wat Ajax wil."

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal verloor vrijdag kansloos van Frankrijk, maar maandag moet het tegen Gibraltar een makkie worden. Weet Oranje van de voetbaldwerg te winnen in Rotterdam? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand