Vitesse baalt na nederlaag: "48 spelers van FC Twente buitenspel"

Vitesse-spelers protesteren na de winnende goal van Brenet
Vitesse-spelers protesteren na de winnende goal van Brenet Foto: © Pro Shots

FC Twente won afgelopen weekend met 1-2 op bezoek bij Vitesse en Joshua Brenet nam in de tweede helft de winnende treffer voor zijn rekening. Nico Wantia constateert dat de Tukkers aan het langste eind trokken door het uitstekende wisselbeleid van trainer Joseph Oosting.

"Je kreeg de snelheid en diepte van Boadu en Van Bergen, daarmee had je toch wat wapens waarmee je Vitesse pijn kan doen", blikt hij terug in de Oosttribune podcast. "Maar het was wel een curieus doelpunt, want het was geen aanval uit het boekje. En er stonden geloof ik 48 spelers van Twente buitenspel, maar niemand strafbaar buitenspel. Volgens de letter van de wet klopt dit precies", constateert Wantia.

Tijmen van Wissing denkt er echter het zijne van. "Kozlowski kopte hem weg geloof ik, maar als Brenet daar niet loopt (tussen de speler van Vitesse en doelman Eloy Room, red.) kopt hij hem niet", legt hij uit. "Brenet doet het ook gewoon slim, maar ik heb hier wel moeite mee als ik zie op basis waarvan andere goals worden afgekeurd zoals een paar weken geleden bij Almere - Feyenoord", blikt Van Wissing terug.

"Vitesse mag zich daar trouwens niet over beklagen, want als je twee van dat soort ongelofelijke oerstomme ballen verprutst in de achterhoede: die Oroz en Cornelisse, dat is toch onkunde", vervolgt hij kritisch. "En heb je Hendriks dit seizoen gezien toen hij een sliding met zijn verkeerde baan maakte? Het hangt van knulligheden aan elkaar", besluit Van Wissing over het foutenfestival bij Vitesse.

Lees meer:
0 reacties