Vitesse gered zoals FC Twente? "Ook toen konden fans er niks aan doen"

John van Zweden
John van Zweden Foto: © BSR Agency

Vitesse heeft een gigantische zak geld nodig om overeind te blijven staan. Ook FC Twente-fans helpen de Arnhemmers te overleven.

Shahid Chahbouni, die FC Twente een warm hart toedraagt wilde graag helpen. Hij reageert enthousiast wanneer hij erachter komt dat er al meer dan een miljoen gedoneerd is. "Als supporter van FC Twente ben ik heel blij met het bedrag. Rivalen in het veld, maar buiten het veld helpen we elkaar", legt hij uit in gesprek met De Gelderlander.

John van Zweden, een echte Hagenees, doneerde ook. "Het heeft puur te maken met het feit dat ik supporter ben. En supporters kunnen niets doen aan wat er van hogerhand wordt verkloot. Ik heb niks met Vitesse en niks met Arnhem, begrijp me goed, maar toch hoop ik met mijn hele hart dat de club blijft bestaan."

Van Zweden dacht daarbij aan de situatie van FC Twente. "Ook toen werden er fouten gemaakt in het bestuur en ook toen konden de supporters er niets aan doen. Ik heb me destijds ook ingezet voor FC Twente, door mijn hulp aan te bieden en de oproep te delen met een enorm aantal volgers op sociale media. Voor mij is ADO de enige club die er is, maar dit had ik voor iedere club gedaan. Behalve voor Ajax, dan".

Lees meer:
0 reacties