Vitesse vreest: "FC Twente is veel groter, niet te vergelijken"

Paul van der Kraan hoopt als adviseur Vitesse uit het slop te trekken. Voor de voormalig algemeen directeur van FC Twente wacht een zeer zware opdracht en het is de vraag of Vitesse volgend seizoen nog betaald voetbal speelt.

René Wagelaar denkt dat het Vitesse niet lukt om aan de licentie-eisen te voldoen. "Paul heeft zijn best gedaan en wat moet hij op het laatst nog?", vraagt de voormalig spelersmakelaar zich af bij VoetbalTijd. "Zonder zwemvest in de Noordzee wordt moeilijk."

Of het goed gaat komen met Vitesse? "Dat gaat echt lang duren, want ze moeten geloof ik de brancard verkopen als ze een speler willen halen", reageert Wagelaar. "Dat wordt moeilijk, er is geen geld."

FC Twente was er wel in een aantal jaren bovenop. "Maar FC Twente heeft een hele andere achterban, met het sponsorenbeleid en alles erachter. FC Twente is veel groter dan Vitesse, dat is niet te vergelijken", meent Wagelaar.

"Er werd wel eens gezegd dat FC Twente failliet zou gaan, maar ik durf te zeggen dat FC Twente nooit failliet gaat", vervolgt Wagelaar. "Never nooit, dat kan niet. Die club heeft zo'n achterban, dan springt er wel weer iemand in. Vitesse is Arnhem en een klein beetje omstreken, maar voor de rest... Daar zijn mensen ingesprongen, en die heb je in voetballerij, met een hoop luchtkastelen en die willen er wat van maken. Maar ja... Je ziet het, mis."

Lees meer:
0 reacties