Vlap blikt terug: "Broekje werd afgetrokken, shirt was ik kwijt"

Michel Vlap
Michel Vlap Foto: © Orange Pictures

Michel Vlap speelde voor zijn komst naar FC Twente kortstondig in de kelder van de Bundesliga bij Arminia Bielefeld. FC Twente trok aan de bel en nam Vlap op huurbasis over van Anderlecht. Dat eenjarige huurcontract bleek een goede keuze van de Tukkers. Nu, drie jaar later is hij nog altijd actief in Enschede.

In zijn eerste seizoen mistte hij geen wedstrijd en was zo belangrijk in het behalen van de vierde plek in de Eredivisie, met een ouderwetse 'pitch invasion' tot gevolg. Dat kan Vlap zich nog goed herinneren, zo laat hij weten aan AwaydaysNL. "Een uur na de wedstrijd stond ik nog steeds op het veld tussen de supporters. We waren aan het schreeuwen, zingen, springen en gek doen. M'n broekje werd van me afgetrokken, m'n shirtje was ik kwijt. Ik zat daar op een gegeven moment alleen nog maar met een hesje en m'n onderbroek aan. Ik voelde me gewoon één van die mensen, dat vind ik heerlijk", aldus de 26-jarige speler.

Voordat Vlap in 2021 naar Enschede kwam speelde hij achtereenvolgens voor SC Heerenveen, RSC Anderlecht en Arminia Bielefeld. Ook vertegenwoordigde hij diverse jeugdelftallen van Oranje en speelde hij in de jeugd van VV Sneek Zwart Wit.

Lees meer:
0 reacties