Vlap: "Dan raak je bijna als vanzelf geïrriteerd, ook naar elkaar toe"

Michel Vlap
Michel Vlap Foto: © Pro Shots

Het trainingskamp in Costa Rica zit erop voor FC Twente. Middenvelder Michel Vlap heeft genoten van de trip naar Midden-Amerika, al geeft hij aan dat er binnen de spelersgroep ook wat irritaties waren ontstaan tijdens het trainingskamp.

"Het is zo bijzonder om zo’n reis mee te maken en dat begint al bij het uitzicht bij ons hotel", zegt Vlap tegen Tubantia. "Ik ben nog nooit in Midden-Amerika geweest. We hebben zondag met vijftien spelers een trip gemaakt. Om 5 uur in de ochtend gingen we weg. We hebben door de jungle gelopen, een bergtocht gemaakt, een vulkaan bezocht, watervallen, thermobaden. Ik vind het geweldig hier, niet normaal."

Toch waren de spelers aan het begin van de trip aan het mopperen over van alles en nog wat. Vlap: "Voetbal is ook een beetje een klaagcultuur. In het begin was het ook nog een beetje aftasten voor iedereen. We deden in de ochtend de zogenaamde VCT-training (voetbal-conditie-training) en als het dan warm is, je bent nog moe van de jetlag, dan raak je bijna als vanzelf geïrriteerd. Ook naar elkaar toe."

Vlap geeft een voorbeeld: "Het veld werd op een gegeven moment zo droog dat ik door mijn enkel ging zonder dat er een bal in de buurt was. Maar dat gezeur hoort er ook een beetje bij. We hebben het er met elkaar over gehad en gezegd dat we misschien die VCT-training beter in de middag hadden kunnen doen als het wat afgekoeld is."

"Toen was het ook klaar. Een dag later zijn we met elkaar op een boot geweest en toen was de stemming alweer top. Dat typeert deze groep, we lossen heel veel dingen met elkaar op. Ik was vorige week bij de school voor kansarme kinderen en als je dan door die wijk rijdt… dan besef je wel dat je niet moet zeuren over de warmte of droge velden", aldus Vlap.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
25/02
FC Twente
14:30
Go Ahead Eagles
za
2/03
Vitesse
20:00
FC Twente
za
9/03
FC Twente
18:45
Sparta Rotterdam
zo
17/03
PSV
20:00
FC Twente
zo
31/03
FC Twente
14:30
Heracles Almelo
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 22 60 62
2 Feyenoord 22 39 52
3 FC Twente 22 20 44
4 AZ 22 20 39
5 Ajax 22 10 36
6 Go Ahead Eagles 22 8 34
7 FC Utrecht 23 -1 32
Bekijk de hele stand