Vlap: "Een voetballer die een keer een biertje drinkt moet kunnen"

Michel Vlap
Michel Vlap Foto: © Pro Shots

Michel Vlap staat bekend als een jolige voetballer. Hij kan goed met de fans omgaan en houdt van een pleziertje en een grapje. Vanzelfsprekend ontbreekt bij de middenvelder van FC Twente zo nu en dan het noodzakelijke biertje ook niet.

"Een voetballer die een keer een biertje drinkt of in kroeg staat, dat moet kunnen. Dit seizoen was er ophef omdat ik tijdens de uitwedstrijd tegen Heracles met een biertje tussen onze supporters stond. Mensen weten niet dat je als geblesseerde speler de hele week bezig bent. Je bent van negen tot vijf op de club. Revalideren, oefeningen doen", opent Vlap bij Voetbal International.

"Op zondagochtend had ik nog getraind. Daarna ging ik met wat jongens mee naar het uitvak. En dan ben ik ook wie ik ben, de spontane Vlap. En dan denk ik niet: Geef mij maar water. Of een bacootje, dan ziet het eruit als cola. Nee, ik pak een biertje. Dat moet toch kunnen, als je de hele week hard hebt gewerkt?", vervolgt de speler.

Vlap vindt het soms lastig om die kritiek te verwerken. "Het is moeilijk om jezelf te blijven in deze wereld, maar ik ben wie ik ben. De trainer zegt altijd: “Hoe de wind waait, waait je jasje”. Ik kan geen rol spelen, dat wil ik ook niet. Ik heb een aanstekelijke kop en zoek graag contact met mensen. Dat maakt me ook wel kwetsbaar. Je kunt wat tegen me zeggen, dat doen mensen dan ook graag. Ik maak altijd tijd voor een handtekening, foto of gesprekje. Of het nu in Enschede, Londen of zoals laatst in Barcelona is. Altijd ben ik open om dit te doen."

"Vorig seizoen had ik een fase dat ik maar niet scoorde. Als ik met mijn vriendin een broodje ging halen bij de bakker, kreeg ik het ook te horen: “Zeg, ga je die bal er nog een keer inschoppen of wát?” Na dat bierding in Almelo begonnen mensen in de stad daarover: “Hé Vlap, moet je geen biertje?” En dat lach je dan maar weer weg. Het is niet altijd leuk om op te vallen", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties