Vlap eerder terug van blessure: "Ik ging er eigenlijk niet van uit"

Michel Vlap tegen Feyenoord
Michel Vlap tegen Feyenoord Foto: © Pro Shots

Michel Vlap leek er een tijdje uit te zijn met een enkelblessure, maar hij stond zondag tot verbazing van velen in de basis tegen Feyenoord. Ook Leon ten Voorde zag het niet aankomen.

De clubwatcher stelde eerder dat Vlap wel een week of zes uitgeschakeld zou zijn. "Michel is gewoon een ontzettende karakterjongen, die op zijn tanden heeft gebeten en met twee ingescheurde enkelbanden na twee weken weer voetbalt", reageert Ten Voorde sarcastisch in De Ballen Verstand. "Als het een beetje meezit kun je een enkel wel intapen en heb je versteviging. Ik ging er anderhalf uur voor de wedstrijd tegen Feyenoord eigenlijk van uit dat hij niet bij de selectie zou zitten."

Nam Joseph Oosting een groot risico door Vlap tóch op te stellen? "De medische staf is altijd veel voorzichtiger dan de technische staf. Dat spanningsveld is er altijd in het voetbal", weet de clubwatcher. "Trainers willen hun spelers graag hebben, de spelers willen voetballen, maar de medische staf trapt vaak op de rem. Daar moet een compromis in gevonden worden. Als het echt niet kon had hij niet gespeeld. Hij speelde redelijk. FC Twente voetbalt altijd beter als hij in de ploeg is."

Lees meer:
0 reacties