Vlap gefileerd: "Vroeg me af of ze z'n broertje hebben gestuurd"

FC Twente ging zondag met 0-1 onderuit tegen FC Utrecht. Tijmen van Wissing zag een aantal spelers hun slechtste wedstrijd namens FC Twente spelen.

"Een gelijkspel had ook wel recht gedaan aan het wedstrijdbeeld. Maar ik vond dat FC Utrecht het heel knap deed in de eerste helft. Vanuit FC Twente perspectief was het een hele matige vertoning", zegt Van Wissing bij De Oosttribune van RTV Oost.

Jan van Staa is het daarmee eens. "We zeiden het vrijdag al: FC Utrecht gaat drukzetten met Toornstra voorin. Er was geen ruimte, er was geen vorm van opbouw. De eerste kans had FC Utrecht al kunnen maken. Maar je speelt slecht voor FC Twente-niveau, maar je krijgt vier 100% kansen. Normaal zeg je met de rust: het staat 4-2 voor FC Twente. Ze hadden de grote vorm gewoon niet."

Joseph Oosting ergerde zich groen en geel aan Joshua Brenet. "Oosting wilde Brenet er direct af halen, want die was gewoon niet wakker het eerste kwartier", zegt Van Wissing. "Maar ook het eerste kwartier van Vlap... Je vraagt je toch af of ze zijn broertje hebben gestuurd."

Ook Ricky van Wolfswinkel, de held tegen Excelsior, speelde slecht volgens Van Wissing. "Ook hoe slordig Van Wolfswinkel was." Dat gold ook voor Robin Pröpper. "Voor Pröpper zijn begrippen was dit misschien wel zijn slechtste wedstrijd voor FC Twente." Éen speler ontsprong de dans van kritiek. "Ik vond alleen Sadílek goed, dat was met afstand de beste speler."

Lees meer:
0 reacties