Vlap: "Ik moet leren accepteren dat het soms wat minder lukt"

Michel Vlap
Michel Vlap Foto: © Orange Pictures

Voor Michel Vlap is het belangrijk dat vooral het mentale aspect goed zit bij hem. Dat vertelt hij in gesprek met Voetbal International.

De middenvelder geeft aan dat de trainer bij hem vooral bezig is om het in het koppie van Vlap goed te krijgen. “Ik ben nogal perfectionistisch. Heb de lat hoog liggen voor mezelf, misschien wel te hoog soms. Ik moet leren accepteren dat het soms wat minder lukt dan normaal, en dan voor een 6’je gaan. Maar nog te vaak gaat mijn koppie dan naar beneden. En als ik dan slecht speel, speel ik ook écht slecht. Die schommel moet uit mijn spel. Aan de bal moet ik altijd een 6 halen, dat moet de basis zijn. Met de druk van buitenaf is dat de kunst. Je moet onverstoorbaar zijn.”

Er zijn diverse spelers in de selectie die een voorbeeld zijn voor Vlap wat betreft het mentale aspect van topsport. “Ricky van Wolfswinkel is in onze groep daarin een voorbeeld voor mij. Robin Pröpper ook. Hij raakt niet in de war van een foutje, maar blijft anderen helpen en houdt zijn waarde. Een grote kwaliteit. Ik wil dat ook kunnen. Nu is het nog zo dat ik bijvoorbeeld een geweldige actie maak, vervolgens op de lat schiet en daar enorm van baal. Dan zit ik in de rust te schelden op mezelf. Maar dan zegt Ricky: ‘Schijt aan die lat man, was een geweldige actie, zo nog een keer’. Ik werk eraan dat zo’n reactie ook vanuit mezelf komt”, besluit hij.

Lees meer:
0 reacties