Vlap krijgt 'wake-up call': "Misschien op Woudestein met Ünüvar"

Naci Ünüvar bespringt Michel Vlap
Naci Ünüvar bespringt Michel Vlap Foto: © Pro Shots

FC Twente-trainer Joseph Oosting heeft momenteel veel keuze. De brede selectie heeft echter ook een keerzijde, omdat de nodige spelers teleurgesteld moeten worden met een plek op de reservebank.

"Voor de wedstrijd had ik een fotootje gemaakt van de reservebank en had ik op X gezet: O, oeps, dit zijn de reserves", zegt clubwatcher Leon ten Voorde bij De Ballen Verstand. "Daarmee wil ik aangeven: Twente heeft wel een hele sterke bank. Er zaten allemaal spelers die onder de top bij alle ploegen in de basis staan. In een wedstrijd die heel moeizaam loopt kan FC Twente gewoon eventjes Eiting, Regeer, Boadu, Taha en Ünüvar brengen."

De wissel lieten zich ook gelden. "Eiting viel uitstekend in, Regeer had de assist op Boadu, Taha scoorde", somt Ten Voorde op. "Ünüvar heeft het de eerste seizoenshelft moeilijk gehad. Hij heeft weinig gespeeld, had te weinig inhoud en had fysieke mankementen, maar hij is de laatste tijd echt aan de weg aan het timmeren, ook op de trainingen. Hij krijgt meer inhoud. Hij viel voor zijn doen ook best lang in. Als je dat soort spelers kunt brengen, heb je echt luxewissels."

Eiting heeft nog geen basisplaats veroverd. Ten Voorde snapt dat Oosting niet teveel wil wisselen. "Kjølø speelde nu een mindere wedstrijd. Dat kan natuurlijk een keer. Je moet ook oppassen voor een afrekencultuur", meent hij. Vlap heeft twee weken geleden bij NEC op de bank gezeten. Dat was wel een wake-up call voor hem. Oosting heeft gewoon veel mogelijkheden om wat te doen. Pietje kan best wel een keer plek moeten maken voor Jantje. Misschien gaat hij wel een keer met Ünüvar starten op het kunstgras van Woudestein."

"Maar je moet wel zoveel mogelijk streven naar automatismen en vastigheden", vervolgt Ten Voorde. "Binnen dat vaste stramien kun je wel een ander type een keer neerzetten op een plek. Dat wil niet zeggen dat het hele systeem in duigen valt. Dat wordt interessant de komende wedstrijden. Dan kom je ook weer op de kikkers (in de kruiwagen houden, red.). Hoe gaan ze daarmee om?"

Oosting moet dus flink gaan puzzelen. "Stel dat Ünüvar als linkerspits speelt komende zaterdag, dan moet er weer een plekje voor Vlap worden gecreëerd, of niet", geeft hij aan. "Van Wolfswinkel zal wel weer beginnen in de spits, maar dat wordt met Boadu ook wel interessant. Max Bruns komt ook nog weer terug in de selectie. Er waren drie spelers bij Twente die in De Kuip nog hebben gespeeld, die tegen RKC geen minuut hebben gemaakt: Sampsted, Van Hoorenbeeck en Gijs Besselink."

Lees meer:
0 reacties