Vlap merkt verandering bij FC Twente: "Wordt meer in de gym gezeten"

Michel Vlap
Michel Vlap Foto: © NESimages

Michel Vlap is heel tevreden over de prestaties van FC Twente dit seizoen. Hij bezet met de Tukkers de derde plek op de ranglijst.

"We doen het leuk", lacht Vlap bij Rondo. "Ik moet zeggen dat er ook veel veranderd is. Er heerst echt een topsportcultuur. We zijn gewoon echt goed bezig. Er wordt gewoon gewerkt, we hebben een doelstelling. Ik vind dat we echt een goede groep hebben", klinkt het tevreden. De cultuur bij FC Twente is anders dan onder trainer Ron Jans, zo geeft Vlap aan.

"Ik vond Ron echt een topper, een hele fijne man. Alleen er zijn wel dingen veranderd. Voor mijn gevoel wordt er harder getraind. Er wordt meer in de gym gezeten. Elke ochtend is er een groepje van tien jongens dat om acht uur begint in de gym, waaronder ikzelf", vertelt de aanvallende middenvelder.

Er is na het vertrek van Jans veel veranderd. "Er is niet alleen een nieuwe trainer. Er is een hele nieuwe staf gekomen. Er is een nieuwe krachttrainer gekomen, er zijn nu twee krachttrainers in de gym. Onze medische staf is ook een stuk beter geworden", vindt Vlap. "Er zijn stappen gezet."

Het draait dit seizoen ook veel meer om discipline, zo merkt hij. "Ze willen gewoon dat je er om acht uur bent. Als je er dan niet bent, dan staat er wat leuks tegenover. We hebben nu een ochtendgroepje, dat er iedere ochtend om acht uur is." Vlap krijgt van Marco van Basten de vraag of ze ook nog wel doen aan voetbaltraining, in plaats van alleen maar krachttraining.

"Daar kan ik me wel eens druk om maken", lacht Vlap. "Geef mij maar gewoon het balletje. Kracht is zeker belangrijk, maar uit kleine partijtjes kun je ook heel veel kracht halen. Als je dat op een zwaar veld doet, voel je je benen ook behoorlijk. Ik vind niet dat je altijd alles uit de gym kan halen, maar als je naar Brobbey kijkt, dat is een pure atleet."

Lees meer:
0 reacties